Academy

Word teamcoach voor je eigen team

De inzichten vanuit de organisatiepsychologie en vanuit de teamcoaching zijn het meest waardevol voor degenen die dagelijks werken met teams, namelijk leidinggevenden.  Wil je écht het beste uit jouw team kunnen halen? Dan zorgt het toepassen van deze inzichten voor verandering. Bij je team en bij jezelf.

Je leert in de training geen trucje. Je leert over de werking van het menselijk gedrag vanuit de theorie, heel specifiek toegepast op jouw werksituatie. Zodat jij, wat je geleerd hebt over het coachen van teams én wat je geleerd hebt over jouw eigen talent, blijvend kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

Inhoud van de training

De training bestaat uit 4 modules waarin je onder andere leert over:

 • Denkstijlen
 • Aanspreekcultuur
 • Luistervaardigheid
 • Systemisch werken
 • Psychologische veiligheid
 • Organisatiecultuur
 • Het werkend maken van weerstand
 • Optimale communicatievaardigheden
 • Veranderkrachtige organisaties

Alle theorie wordt direct gekoppeld aan jouw praktijk, je neemt jezelf, je eigen team en eigen organisatie onder de loep. Alles wat je leert is dus voor jou direct toepasbaar.

 

 • De derde module wordt verzorgd door een psycholoog, we maken een ‘deep dive’ in de belangrijkste inzichten van de organisatiepsychologie, zodat je rugzak met praktisch toepasbare kennis helemaal wordt gevuld.
 • Je leert heel veel over je eigen talenten en vaardigheden. En je leert hoe je die talenten kunt inzetten in het coachend leiding geven. Je gaat dus vol vertrouwen de werkvloer op.
 • Nadat je de vier modules gevolgd hebt, brengen we een bezoek aan jou en jouw organisatie. Tijdens dat bezoek vindt diepgaande begeleiding op maat plaats. Dat laatste onderdeel zorgt voor een mooie toepassing van jouw talent en kracht gecombineerd met alles wat je tijdens de training hebt geleerd. Zodat jij een coachend leidinggevende bent én blijft.

De modules worden in de ochtend verzorgd en duren een dagdeel, daarnaast werk je thuis ieder week nog aan de opdrachten (studie uren: 1 per week). Wil je meer weten? Stuur dan even een mail.

Individuele coaching

Wil je een echte ‘deep dive’ in het verder bekrachtigen van jouw vaardigheden? Maak dan ook gebruik van individuele coaching. Vanzelfsprekend is de coaching afgestemd op jou en waarin jij wilt groeien als persoon én als leidinggevende. Wil jij daar meer over weten? Stuur een bericht via de app op deze pagina en dan kunnen we samen kijken wat het beste bij je past. Vrijblijvend uiteraard.

De trainingen vanuit de Patchwork Academy worden ook InCompany verzorgd. In nauwe samenwerking met de organisatie, werkend vanuit de kracht van de organisatie. En dat leidt tot professionele Management Development programma’s op maat.

Ons team heeft bij Patchwork een training op maat gevolgd. De training was een combinatie van ‘reflecteren en leren’. De invloed van je eigen persoonlijkheid en kwaliteiten, de dynamiek van het team, maar juist ook inzicht in de werking van bijvoorbeeld psychologische veiligheid en de invloed van collaborative intelligence, maakten het een samenhangend geheel van theorie en praktijk waar ik echt iets aan heb gehad.

Joost Simkens

Senior Consultant, Epiic

Chat openen
Heb je een vraag over Patchwork?
Hi!
Hoe kan ik je helpen?