Over Patchwork

Reviews

Intensive Care

In het afgelopen jaar zijn we geconfronteerd geweest met een nieuwe wereldwijde pandemie, welke ervoor gezorgd heeft dat het Team op de Intensive Care met een nieuwe ziekte te maken kreeg. Een ziekte die een enorme impact had op het Team en welke vroeg om een nieuwe manier van samenwerken binnen de muren van de Intensive Care, maar ook met de rest van de organisatie en Intensive Care’s in Nederland.

Bij de evaluatie van de eerste golf zijn de dames van Patchwork gevraagd om het proces mee te begeleiden. Het was een verademing, zoals zij de digitale aanwezigheid van een aantal medewerkers en de maximaal toegestane fysieke aanwezigheid combineerden, iedereen hoorden en aandacht gaven. Daarbij mij in mijn kracht zette, zodat ik de informatie over kon brengen die overgebracht diende te worden en ondanks dat zij geen kennis hadden van de inhoudelijke discussies, dit perfect samen konden vatten en de issues benoemen. Vervolgens hebben zij met input vanuit het MT en natuurlijk mijn blik op het team, een maatwerk teamtraining geschreven die binnenkort uitgerold gaat worden.

Naast het ontwikkelen van een teamtraining is er veel belangstelling geweest voor mijn positie en ontwikkeling. Ik gun ieder team en hun leidinggevende sessies met de bevlogen dames van Patchwork! Zij bieden meer dan alleen een teamtraining, zij gaan voor Intensive Care (Intensieve Zorg) in de breedste zin van het woord.

M. Kuunders

Afdelingsmanager, Intensive Care

Luisteren, samen nadenken, snel handelen, samen innoveren…

Dat is waar ik Patchwork van ken en waar ik hen voor inschakel. De projecten die we samen hebben gedaan voor onze stichting Prodas zijn heel verschillend, maatwerk, gericht op innovatie. Het netwerk van Patchwork zorgt ervoor dat we snel kunnen werken, dat alles georganiseerd wordt zoals wij het graag zien. En dat alles met veel plezier en verrassende mogelijkheden.

A. Jansen

Meerscholen directeur, Stichting Prodas

De perfecte balans

De dames van Patchwork hebben voor ons een teambuilding dag georganiseerd. Van tevoren hebben wij in een gesprek toegelicht wat wij belangrijk vonden en welke doelen wij onszelf en het team wilde meegeven tijdens de sessie. Patchwork heeft onze wensen feilloos weten te vertalen naar een perfecte daginvulling die ze eerst ook samen met ons hebben doorgenomen. De teamdag zelf was tot in de puntjes verzorgd en echt overal was aandacht aan besteed. Wij wilden geen standaard teambuilding sessie met allemaal open deuren en flauwe oefeningen, en daar is echt gehoor aan gegeven. De oefeningen waren nuttig, op de juiste momenten was het intensief en doorpakken maar er waren ook momenten met een flinke dosis humor en plezier. De perfecte balans voor een innoverende en constructieve teambuilding. We hebben een praktisch document opgesteld samen met onze doelstellingen voor het komend jaar en de dames waakten er heel goed voor dat iedereen een nuttige bijdrage leverde. Na afloop hebben wij ook een heel waardevol evaluatiegesprek gehad met Caroline en Wieteke waarin werd teruggeblikt op de doelen die wij vooraf hadden gesteld. Met hun feedback en bijbehorende tools kunnen wij als team heel goed vooruit de komende tijd. Patchwork heeft echt maatwerk geleverd!

Mr. R. Holland

eigenaar, Hermanides advocaten

Excelleren door communiceren

Het managementteam van Smitma heeft de training “Excelleren door communiceren” van Patchwork gevolgd. Het doel van deze workshop was voor Smitma om handvatten te krijgen rondom het voorkomen van conflicten.

Hoe krijg je de medewerkers mee in je plannen in de digitalisering van het bedrijf Smitma? En hoe ga je de interactie aan met de medewerkers om toekomstige conflicten te voorkomen?

De workshop is een perfecte mix van theoretische achtergrond en praktische tips rondom conflictbeheersing. Naast een strak programma is er volop ruimte voor het bespreken van bestaande cases binnen het bedrijf.

Zeer leerzaam, praktisch en echt een aanrader voor ambitieuze bedrijven!

R. van Balen

Algemeen Directeur, Smitma B.V.