Lees- en luistertips voor de vakantie

Wij verheugen ons al op de vakantie! Heerlijk aan het strand of in de tuin op een ligbedje ontspannen met een mooi boek of een inspirerende podcast. De volgende lees- en luistertips willen we je niet onthouden: 

Lezen:

 • Socrates op Sneakers, filosofische gids voor het stellen van goede vragen” van Ellen Wis staat op ons lijstje. Past immers helemaal in ons straatje: over het stellen van goede vragen en echt luisteren naar de ander om in verbinding te komen.
 • “De kleine Covey, de zeven eigenschappen samengevat” door Jan Kuipers en Ben Tiggelaar. Een heldere samenvatting van het beroemde werk van Steven Covey (de 7 eigenschappen van effectief leiderschap). 
 • De keuze, leven in vrijheid” van Edith Eva Eger. Een prachtig inspirerend en hoopvol non-fictie boek. Het verhaal van een Auschwitz overlevende met een belangrijke les: op ieder moment heb je de keuze over de manier waarop je met tegenslagen omgaat.
 •  “Onder de Italiaanse zon” van Santa Montefiore. Voor de dames: heerlijk wegdromen bij een verhaal dat zich onder meer afspeelt tijdens een Italiaanse kookcursus in een Toscaans palazzo.

Luisteren:

 • Reisgenoten” door Niels de Jager en Daisy Scholte. Een podcast over avontuurlijk reizen. Of je nou op zoek bent naar inspiratie voor je volgende reis, tips nodig hebt over een specifieke bestemming of het gewoon heerlijk vindt om weg te dromen bij bijzondere reisverhalen; hier vind je reisverhalen die vermaken en inspireren. 
 • Echt gebeurd” door Stichting Echt Gebeurd. Een podcast met korte verhalen verteld door mensen die ze echt hebben meegemaakt. 
 • Bob” van VPRO Dorst. Prachtige podcast over de dementerende Vlaamse oma Elisa die op hoogbejaarde leeftijd ineens begint te praten over ene Bob, op wie ze als tiener verliefd was. De podcastmakers gaan op onderzoek uit: wie was Bob?
 • The Journey” van KLM Royal Dutch Airlines. Engelstalige podcast met onvergetelijke verhalen van reizigers over “the trip that changed everything”. 

We wensen jullie een hele fijne vakantie!

1 Reactie

 1. MADEBYESTAS

  Goeie tips!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *