Patchwork viert feest!

Patchwork viert feest! Onze nieuwe website is vandaag gelanceerd en we zijn er ontzettend trots op! We hebben ervaren dat het ontwerpen van een website gepaard gaat met de nodige zelfreflectie. Wat willen we overbrengen? Waar staan we voor? Een leerzaam proces! We hebben hard gewerkt aan een website die het antwoord hierop goed weergeeft. Met een “look and feel” zoals wij zelf zijn: zowel zakelijk als persoonlijk. En dat mag gevierd worden!

Onze klanten weten ook dat wij een groot voorstander zijn van het vieren van mijlpalen. Er is altijd wel een mijlpaal te vinden. Het kan iets groots zijn: het behalen van de targets, de afronding van een groot project of het betrekken van een nieuw bedrijfspand. Maar net zo goed: het nieuwe computersysteem werkt of een probleem is goed opgelost.

Iedere keer als je een succesvolle prestatie viert, komt het gelukshormoon endorfine vrij. Het fijne gevoel dat dit hormoon veroorzaakt wil je vaker ervaren. Het geeft dus een incentive af om succes te behalen.

Als je met je team successen viert, zorgt dit voor meer saamhorigheid en verbinding met elkaar. Het leidt tot minder onderlinge competitie, een groter teamgevoel en betere prestaties.

Daarnaast is het vieren van successen ook een blijk van waardering richting je team. “Jullie hebben hard gewerkt, we zijn trots op jullie, jullie hebben het goed gedaan!” Het krijgen van oprechte waardering motiveert werknemers om hun beste te doen en uitdagingen aan te gaan.

Onlangs hebben wij voor een klant bij de afronding van onze opdracht een “route naar een succesvol 2021” gepresenteerd. Dit was een grote poster met een succesmeter waarin mijlpalen konden worden ingevuld en tevens de manier waarop die gevierd zouden. Wat een creativiteit bracht dat bij het team teweeg! Geweldig om te zien! Onze tip is dan ook: vier successen op een manier die past bij jouw team en jouw organisatie.

Nu in de tijd van COVID horen we veel de opmerking: “We hebben wel weer zin in een feestje!” Iedereen heeft voornamelijk op afstand gewerkt. Hopelijk kunnen teams gauw weer fysiek bij elkaar komen. Maar ook als dit nog niet mogelijk is, kunnen successen gevierd worden! Online zijn er voldoende mogelijkheden om een feestmoment te organiseren. Wij raakten geïnspireerd door dit artikel.

https://teambuilding.com/blog/virtual-team-celebration

Wil je als organisatie een extra stap zetten? Wil je je team weer trots laten ervaren? Neem contact met ons op en wij zorgen dat er gauw weer iets te vieren valt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *