Over Patchwork

Wie wij zijn

Caroline Verduijn - Patchwork

Wieteke over Caroline:

“Caroline is in staat haarscherp de structuur en verhoudingen binnen een organisatie te doorzien. Haar combinatie van kennis en intuïtie is ijzersterk. Ze brengt structuur in chaos en houdt het doel voor ogen. Maar zal nooit voorbijgaan aan de menselijke kant van het verhaal.  Ze stelt mensen gelijk op hun gemak en weet de juiste toon te raken. Haar “spot-on” vragen stelt zij vanuit oprechte betrokkenheid. Je kan met haar ontzettend lachen en ze is altijd eerlijk en hartelijk!”

Caroline Verduijn

Na mijn opleiding onderwijskunde aan de VU Amsterdam ben ik mijn loopbaan gestart als consultant. Ik heb toen geleerd om te luisteren naar de échte behoeften van klanten en daar mijn advisering optimaal op af te stemmen. Later werd ik leidinggevende. Het smeden van teams die samenwerkten als een geoliede machine, was fantastisch om te mogen doen.

In mijn daarop volgende rol als relatiemanager heb ik veel multinationals in het binnen- en buitenland bezocht. Ontzettend leerzaam was het, om al die verschillende bedrijfsculturen te zien, en af te stemmen op alle verschillende behoeften en belangen die er speelden.

Het leggen van verbinding en er samen voor zorgen dat ‘het loopt’, was het mooiste binnen alle rollen die ik heb vervuld. Een waardevolle aanvulling daarop was voor mij de opleiding tot registermediator.

Bij het leveren van maatwerk aan onze klanten, put ik dan ook uit mijn werkervaring als medewerker, leidinggevende, MT-lid, adviseur en mediator.

En natuurlijk geloof ik er heel sterk in dat je jezelf moet blijven ontwikkelen. Onze kennis blijft dan ook up-to-date door het regelmatig volgen van opleidingen en trainingen.

caroline@patchworkresults.nl
+31645678117

Wieteke Bogie-Schoufs - Patchwork

Caroline over Wieteke:

“Wieteke heeft een zesde zintuig voor wat er ‘onder het oppervlak’ van een team of organisatie speelt. Ze weet haarfijn aan te voelen waar de schoen wringt. Toch zal ze in haar werk nooit aannames doen, maar altijd met oprechte aandacht en zorgvuldigheid met iedereen in gesprek gaan. Ze stelt de juiste vragen, luistert met aandacht, denkt mee én denkt vooruit. Ze ziet en hoort mensen en weet wat er nodig is om ze aan boord te krijgen.
Daarnaast is Wieteke een echte strateeg die onder alle omstandigheden een veilige en warme sfeer weet te creëren.”

Wieteke Bogie-Schoufs

Na mijn studie European Law School ben ik mijn carrière begonnen als advocaat in Maastricht. In eerste instantie had ik een algemene praktijk en vervolgens heb ik mij bij de vFAS gespecialiseerd in personen- en familierecht en werd ik advocaat-mediator.

Ik kwam bij onderhandelingen en in procedures voor de rechtbank op voor de belangen van mijn cliënten. Ik leerde strategisch te werken (steeds 3 stappen vooruitdenken), altijd goed beslagen ten ijs te komen en anderen mee te nemen op weg naar een oplossing. Daarbij heb ik met alle lagen van de samenleving gewerkt en veel mensenkennis opgedaan.

Ik was betrokken bij mijn cliënten en vind het altijd heel belangrijk om goed te luisteren. En dan niet alleen naar wat er gezegd wordt, maar ook vooral naar wat er niet gezegd wordt (maar wel een rol speelt). Uiteindelijk gaat het mij er namelijk om dat er een optimaal en duurzaam resultaat wordt bereikt en niet aan tijdelijke ‘symptoombestrijding’ wordt gedaan. Dit alles neem ik mee bij mijn werk in Patchwork, waar wij staan voor: “Geen korte-termijn-denken, maar een cultuuromslag”.

Na 13 jaar als advocaat te hebben gewerkt, ben ik mij als MfN registermediator met mijn eigen kantoor gaan toeleggen op mediation. Daar heb ik mijn ervaring met gesprekstechnieken en conflicthantering nog verder uitgebreid. Het werd steeds opnieuw duidelijk dat conflicten, als zij op een constructieve manier benaderd worden voor de betrokkenen een kans op groei bieden. Als mediator haal ik er veel plezier en voldoening uit om cliënten te begeleiden zodat zij zelf tot passende constructieve oplossingen voor hun conflict kunnen komen.

Binnen Patchwork combineer ik alle opgedane kennis en ervaring met mijn grote interesse voor groepsprocessen en organisatiecultuur om zo onze klanten optimaal te kunnen bedienen. De samenwerking met Caroline maakt voor mij het plaatje compleet. Het werd al snel duidelijk in ons geval: 1+1 = 3!

wieteke@patchworkresults.nl
+31642085027

Wieteke Bogie-Schoufs - Patchwork

Caroline over Wieteke:

“Wieteke heeft een zesde zintuig voor wat er ‘onder het oppervlak’ van een team of organisatie speelt. Ze voelt haarfijn aan waar de schoen wringt. Toch zal ze in haar werk nooit aannames doen, maar altijd met oprechte aandacht en zorgvuldigheid met iedereen in gesprek gaan. Ze stelt de juiste vragen, luistert met aandacht, denkt mee én denkt vooruit. Ze ziet en hoort mensen en weet wat er nodig is om ze aan boord te krijgen.
Daarnaast is Wieteke een echte strateeg die onder alle omstandigheden een veilige en warme sfeer weet te creëren.”