Diensten

Mediation

Mediation

Een conflict op de werkvloer kan enorm veel energie en tijd kosten. Het houdt je bezig, ook buiten werktijd. Allemaal energie die je liever in positieve zaken wilt steken. Het conflict negeren of laten voortslepen lost het niet op, maar heeft juist een averechts effect.

Mediation is gericht op het begeleid ‘aangaan’ van het conflict. Het is maatwerk, met het oog op de toekomst. Je werkt samen aan een duurzame oplossing.

De duur en werkwijze is afhankelijk van de situatie. Een mediationtraject wordt gemiddeld binnen enkele maanden afgerond en is vele malen sneller en goedkoper dan bijvoorbeeld een juridische procedure.

Als register-mediators hebben we de ervaring dat een constructieve aanpak van een conflict de motor kan zijn tot groei en verandering. We zijn gespecialiseerd in conflicthantering en de begeleiding van organisaties daarbij.

Patchwork mediators zijn aangesloten bij het MfN-register, wat betekent dat sprake is van gekwalificeerde mediation. De titel MfN-registermediator is een beschermde titel. MfN-registermediators werken onder bepaalde condities die zijn vastgelegd in het mediationreglement en de gedragsregels voor MfN-registermediator.