Over Patchwork

Patchwork

Waar staat de naam Patchwork eigenlijk voor? Het is een vraag die me regelmatig wordt gesteld. En het is altijd leuk om die vraag te krijgen, omdat Patchwork staat voor iets moois. Namelijk voor stukjes stof van verschillende vorm en kleur, die in verbinding met elkaar één mooi geheel vormen.

Juist omdat niet iedereen hetzelfde is, levert eenieder zijn unieke bijdrage aan een mooi kleurrijk geheel. Verbinding zorgt daarvoor en dát is waar Patchwork voor staat.

Over Caroline

Opgeleid als onderwijskundige en mediator, ben ik sinds 2019 eigenaar van Patchwork. In mijn vak als trainer en teamcoach heb veel teams en  organisatiesystemen mogen begeleiden. Van kleine familieculturen tot grote, logge organisaties en alles daar tussenin. Sommige teams zaten stevig in de weerstand, bij andere teams vlogen mensen elkaar tijdens een sessie bijna in de haren.  Het is altijd ontzettend mooi om teams door middel van begeleiding met elkaar in verbinding te brengen en hen tot trots en toekomstbestendigheid te laten komen.  

Als teamcoach en trainer heb ik me vaak verbaasd dat al die waardevolle kennis uit het ambacht van teamcoaching zo minimaal terecht komt bij de mensen die dagelijks teams aan het coachen zijn, namelijk de leidinggevenden. Dat was de aanleiding om de Patchwork Academy op te zetten. Zodat iedere professional met behulp van die kennis en inzichten veel gemakkelijker teams aanstuurt. De stevige dosis ‘empowerment’ die daar plaatsvindt, is prachtig om te zien.

Ook zelf maak ik gebruik van de kennis en expertise van mensen die ‘kleur’ geven aan het aanbod van Patchwork. Zo werk ik nauw samen met Anja als de communicatie in organisaties wel een boost kan gebruiken en verzorgt psycholoog Anneke de masterclasses in de Academy.

Mijn leerhonger is ontzettend groot als het gaat over systemisch werken, onderstroommanagement en teamdynamiek. Ik wil alles lezen en leren wat er over teamcoaching te vinden valt. Die honger stil ik dan ook maar al te graag met het volgen van opleidingen. Zodat de kennis die ik opdoe weer rechtstreeks worden omgezet naar een passend aanbod voor de klanten van Patchwork. En dat is telkens weer genieten!

Patchwork is trots op de samenwerking met:

Chat openen
Heb je een vraag over Patchwork?
Hi!
Hoe kan ik je helpen?